2009. április 19., vasárnap

Kirándulás Kukjába

"Már két hete tervezzük a két gyülekezet fiataljaival, hogy elmegyünk túrázni Kukjába.
Még nem voltam ott soha eddig. Kukja, Beregszász fölött van elég messze a várostól. Nem sok ember lakik ott, de nagyon szép és festői kilátással büszkélkedhetnek. Az út nagyon rossz fölfele, esős időben nem is nagyon ajánlatos elindulni autóval. Az emberek legtöbbje gyalog jár be a városba. Vannak akik munkába, gyülekezetbe is innen járnak. Jó tudni, hogy vannak hívők is a hegyen, személyesen is ismerünk néhányat. Nem könnyű ott élni. Télen a hó, ősszel a sár nehezíti az emberek életét.
Szombaton tehát mi is elindultunk tizenegyen, hogy megmásszuk Kukját. Kígyósról indultunk Bakos Imi és Éva otthonától az erdőn keresztül. Még Ádámot is elhozták, akit az apukája hűségesen tolt felfele a hegyen az erdei kis utakon. A babának volt a legkönnyebb azt hiszem. 
A fiatalok is jól bírták és kicsit összecsiszolódtak az "Ismerj meg egy zápszonyit-rafajnasit!"című játéknak köszönhetően. Fent a tetőn egy bezárt kólin bánya fogadott, de olyan volt a föld amin álltunk, mintha "meszen" álltunk volna. Vakított a fehérség. 
Kicsit megpihenve indultunk vissza, de már sokkal gyorsaban haladtunk. Éváéknál megebédeltünk és egy kis játék után már indult is a busz vissza Beregszászba, majd a vonat Zápszonyba. Nagyon elfáradtunk a sok gyaloglás miatt, de megérte a szép táj és a friss levegő."

Lona

Nincsenek megjegyzések: