2009. április 7., kedd

Tavasz van

Nagyon szeretem a tavaszt. Valahogy az ember is megújúl tavasszal, nem csak a természet. Úgy érzem ilyenkor még a házasságok is kivirágzanak egy kicsit. Itt az udvaron és a kertben nagyon sok munka akad. Dani nagyon kreatívan oldja meg az udvar elrendezését. Fákat, virágokat ültet. Nagyon sok olyan kis zug van, ahova leülhetünk egy kicsit pihenni, kikapcsolódni.
Ma szabad napom van. Nincs semmi program. Takarítottam mindenfelé, de még nem értem a végére. Ez nem olyan húsvét előtti takarítás,  hanem olyan tél utáni, "dobáljunk ki mindent ami nem kell és szemét" című takarítás volt. Sokszor eszembe jut keddenként, hogy tényleg nincs semmi programon? Nem jön valaki? Nem beszéltem meg senkivel valami találkozót? Aztán megnyugtatom magam, hogy nem, ez csak az én és a családom napja, habár Isten sokszor másként gondolja :-)))
Lehet, hogy  este elmegyek a templomba az evangélizációs alkalomra. Tiszteletünket kéne tenni, habár a lelkész nem jött el a mi alkalmunkra csak a hívei, de azok annál többen.
A barackfák az udvaron virágba borultak, tele vannak dolgos méhekkel. Habár jó idő van, Bence meg van fázva és köhög meg folyik az orra. Amikor baj van, akkor szalad hozzánk és messziről kiálltja jó hangosan, hogy "Taknyos vagyok! Taknyos vagyok!" Az esti házicsoporton is ezt csinálta, persze a többiek nevették, csak mi nem. Mondtam neki, hogy legközelebb, ha kell orrot törölni csendbe jöjjön oda és úgy szóljon. Megértette. Mostanában olyan helytelenül beszél. A névelőket felcseréli: a alma, az traktor. Mindig kijavítjuk és úgy tűnik kezdi megérteni. Sokszor már önmagát javítja ki. Értelmes gyerek.
Lassan a kertet is fel kén' tárcsáztatni, talán Bandi Papó (ahogy Bence mondja) megcsinálja. Veteményezni kén' meg a hagymamagot elvetni krasznai módra. Ilyet még nem láttak a zápszonyi emberek. Biztos azt fogják mondani, hogy elment az eszem, de majd meglátják, ha az Úr is megsegít benne. Remontolni is kén', ha  a pénz kirendelődik rá meg a két kezű segítség.
A harmadik szomszédba egy új felekezet költözik: presbiteriánus reformátusok. Nagyon kíváncsi vagyok a missziós stratégiájukra :-) 

kén'- kéne, kellene
remont- felújítás 
Lona

 

Nincsenek megjegyzések: