2012. április 28., szombat

Eric Barrett Zápszonyban

Isten kegyelméből evangelizációs istentiszteleteket tartottunk Zápszonyban 2012. április 25-27-éig a baptista imaházban. Különleges vendégünk érkezett az Egyesül Királyságból, mégpedig Prof. Dr. Eric Barrett a NASA kutatómunkatársa, a Földmegfigyelési Tudományok tanácsadója és a Bristoli Egyetem műholdas távérzékelési kutatóközpontjának korábbi igazgatója. Keresztyén értékeket valló tudós, aki a tudományos vizsgálódásai során nem ábrándult ki a hitéből, sőt jobban megerősödött benne.
Szaktanácsadóként dolgozott angliai és külföldi kormányszervezeteknél, nemzetközi testületeknél (FAO, UNDP, UNEP, UNESCO ÉS WMO), és az ENSZ szervezeteinél. 2001-ben pedig a Nemzetközi Hidrológiai Társulat elnöke lett. Elkísérte felesége Rosemary Barrett, aki hűséges társa az evangelizációs szolgálatokban és a szervezési, szállítási munkálatokban.


Kedd délután érkeztek közénk és csak néhány percnyi pihenő után indultunk is Kisdobronyba, ahol a házi bibliórán bátorítottak mindketten Isten Igéjéből. Szerda reggel Rafajnaújfaluba indultunk az általános iskolába, ahol gyorsan összetrombitálták a gyerekeket az előadó terembe. Figyelmesen végighallgatták az előadást, amit nagyon egyszerűen és érthetően mondott el a professzor. Este Zápszonyba gyűltünk össze a baptista imaháznál, ahol evangelizációra hívtuk a falu népét.

Kisdobronyban bibliaórán
Rafajnaújfaluban az iskolában
Zápszonyban az iskolában
Az iskola igazgatónőjével Zápszonyban
A zápszonyi imaházban
Csütörtök reggel a Zápszonyi Általános Iskolába tartott előadást, este pedig újra az imaházban gyűltünk össze, hogy halljuk az örömhírt. De miről is volt szó? Ilyen kérdésekre  kerestük a választ:
Egyedül vagyunk-e a világegyetemben? Magunkra vagyunk hagyva a földön? Hallhatunk valamit/Valakit odakint? Miért olyan különleges az élet a földön? Miért van szenvedés és halál, ha Isten minden jól teremtett?


Hálásak vagyunk Istennek, hogy neki vannak válaszai a kérdéseinkre, Őt meg lehet ismerni és nem kellenek drága műszerek, ő sosem hagyta magára az emberiséget és ezt leginkább abban bizonyította, hogy
Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (János evangéliuma 3:16.)

Nincsenek megjegyzések: