2016. január 3., vasárnap

Ünnepi összefoglaló


Mielőtt megemlékeztünk volna a mi Urunk, Jézus Krisztus földre-jöveteléről, a Harcosok Klubja (a férfi bibliaóra résztvevői) egy apa-fia napot szervezett. Gyermekeink nagy örömére elvittük őket a közeli Beregszászba bowlingozni. Annyira jól sikerült a közösen eltöltött idő, hogy terveink szerint hamarosan újra megismételjük. 
Több településen is, sok család számára sikerült eljuttatni a Baptista Szeretetszolgálat által felajánlott több száz élelmiszersegélyt, ami nagy örömet okozott az ünnepekre készülő, szükségben élő embereknek. 

Szenteste a fiatalok járták végig a falut és kántálva hirdették az Úr Jézus megszületését. 

Karácsony első napján csengettyűző gyermekeink örvendeztették meg a gyülekezetet játékukkal, majd a gyerekek örömmel vették át ajándékaikat, miután elmondták a kis verseiket, amivel készültek. Az ünnepi istentisztelet igehirdetésében megfigyelhettük, hogy a karácsony egyik csodája az, hogy Isten nem olyan ajándékot adott nekünk embereknek, mint amilyet érdemeltünk volna. Aki találkozni akart Isten ajándékával, annak mozdulnia kellett. Királynak, papnak, pásztornak, bölcsnek - ma is így van: Keressetek és találtok - mondja az Úr Jézus. Fel kell állni a tévé elől, kijönni a kis álomvilágból, ha kell munkát (ahogy a pásztorok), otthont (ahogy a bölcsek) is érdemes hátrahagyni. A mennyei Atya nem azért küldte el az ő fiát, hogy keresztyén valláshoz tartozzunk, hanem hogy találkozva az ő fiával, imádjuk őt, ismerjük el őt életünk Urának. 

Karácsony másnapján Beregszászon jártunk csengettyűseinkkel, ahol a Második Esély Misszió által szervezett ünnepi istentiszteleten vettünk részt. Este Zápszonyban ünnepi vacsorát szervezett a gyülekezet a családok számára. 

Sok éves hagyomány, hogy a szilveszter estét együtt töltjük fiatalok és idősek. Ilyenkor családbarát programokat szervezünk. Így volt ez most is. A különleges halászlé közös elfogyasztása után mindenki megtalálhatta azt a baráti társaságot ahol jól érezhette magát.

Nincsenek megjegyzések: